Herşeyi kontrol altında tutmanın en zor olduğu ‘o’ gün, tam da bugün!
Yıllardır hayalini kurup aylardır hazırlandığınız düğün gününüzde, sizin elinizde olan ya da olmayan herhangi bir sebepten dolayı ters giden durumlar olabilir. DJ’i bu playlist’ten başka hiç bir şarkı çalmayacaksın diyen bir gelinseniz, bu yazım tam da size göre. Çünkü ben de sizdenim ve en mutlu gününüzde her şey gönlünüzce olsun istiyorum.
Peki hani olur ya gözünüzden kaçan ufak bir detay tüm düğün akışınızı bozmaya kalkar diye, sizi önceden uyarmak benim görevim diye düşündüm ve bir kaç öneride bulunmak istedim;
-Mesela nikah şahidinizin başına olmadık olaylar gelip, nikaha geç kalabilir. Gelin, damat hatta tüm misafirler bile hazırken onun ne hakkı var da sizin bu kadar önemli bir gününüzde sizi yarı yolda bırakıyor değil mi? Heh işte ben de tam olarak böyle düşünüyorum. O yüzden başınıza böyle bir olay gelmemesi için ya şahidinizi günün ilk saatlerinden itibaren yanınızda tutun ve ona gözünüz gibi bakın, ya da kendinize, yanında nüfus cüzdanının olduğundan emin olduğunuz yedek bir şahit düşünün. Düşünün diyorum çünkü kimse yedek şahit olduğunu bilmek istemez:)
-Siz birbirinize hayatınızın sonuna kadar ‘evet’ derken çıkaracağınız ses hacmini düşünürken, nikah memuru gereksiz esprilerle laf kalabalığı yapıyor olabilir. Bunun olmaması için nikah şahitlerinizden kendisini önceden uyarmasını rica edebilirsiniz. Rica ederken onu biraz mutlu etmeniz de gerekebilir:) Bunun dışında kürsüde istemediğiniz bir konuşma ya da tavır olabileceğini de hatırlatmakta fayda görüyorum. Siz sevdiceğinizle birlikte yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmezseniz, misafirlerinizin olan bitenden haberi olmaz ve mükemmel fotoğraflara imza atarsınız.
-Düğün organizasyonunda sayının ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Sizin muhtemelen bir kusur bulacağını bile bile para verdiğiniz sandalyenin boş kalması yani misafirinizin gelmemesi, hiç moralinizi bozmasın. Fotoğraflarda bütünlüğün korunması adına boş yerleri diğer masalardan birbirleriyle anlaşabileceğini düşündüğünüz kişilerle doldurabilirsiniz.
-Düğün mekanında sizin hazırlanmanız için ayrılan oda, misafirleriniz geldikçe dağılacak ve yaşayan bir hal alacaktır. Coşkulu kalabalık sebebiyle kaybolması muhtemel ve sizin için hayati önem taşıyan yüzük kutusu, after party tacınız gibi eşyalarınızı ortada bırakmamanızı tavsiye ediyorum. Güvendiğiniz bir arkadaşa teslim etmek ya da bavula koymak bu konuda hayatınızı kurtaracak önerilerimden bazıları.
-Müzik, eğlence, arkadaşlar ve alkol bir araya gelince ortaya sizi utandıracak durumlar çıkabilir. Gelin ve damadın çizdiği eğlence sınırı içinde misafirlerin güzel vakit geçirmesi bana göre normal. Ama düğününüzün böyle hatırlanmasını istemiyorsanız tek yapmanız gereken, düğünününüzden önce fotoğraf ve video ekibinizle yaşanması muhtemel bu gibi anları kayda almamalarını söylemek. Başkalarının hareketleri sebebiyle kriz ortamı yaratmanıza hiç gerek yok. Özetle erken teşhis hayat kurtarır:)
Düğün Hazırlıkları Öncesinde Bilmeniz Gereken 5 Altın Kuralı Öğrenmek İçin Bu Yazımı Okuyabilirsiniz.