Düğün Hazırlıkları Öncesinde Bilmeniz Gereken 5 Altın Kural

Dikkat dikkat! Düğün planlamak her ne kadar uzaktan bakıldığında eğlenceli bir süreç gibi görünüyor olsa da, işler her an çığrından çıkabilir.
Aylarca süren araştırmalar, beğenilen düğünlerden alınan yüzlerce ekran görüntüsü ve sevdiceğinizle bir türlü anlaşamadığınız düğün bütçesi. Bu ve sizi baymak istemediğim için bahsetmeyeceğim pek çok sebepten ötürü, hayatınızın en güzel dönemini sürekli didişme ve sinir harbi içerisine geçirebilirsiniz. Aşırı mutlu olma ile bunalım hali arasında ince çizgide sürekli gidip gelmemek için önce düğün planlaması ile ilgili bu yazımı, sonra da birazdan size bu süreçte strese sokması muhtemel her şeyden koruyacak beş altın kuralımı iyice okuyun, hatta kulağınıza küpe yapın:)
1. İster kendiniz planlayın, ister bir organizasyon şirketiyle anlaşın. Düğün konusunda adımları emi bir şekilde atmanız için tek ama tek yapmanız gereken şey, ne istediğinizi bilmek ve kararlı olmak. Zira catering önünde annenizle pastanın neli olacağına dair kavga etmenizi ya da sevdiceğinizle birlikte gelinlik seçerken hiç içinize sinmeyen bir modeli satın almanızı istemeyiz. Özetle, düğün organizasyonunuzu yapacak ekiple, tüm kararlarınızı verdikten sonra buluşmanız gerektiğini unutmayın.
2. Eliniz her işe yatkın olabilir. Hatta tüm özel günlerinde arkadaşlarınız saç ve makyajlarını yapmanız için sizi tercih ediyor da olabilir. Ama düğün işinde ‘kendin yap fikirleri’ özellikle gelin saç ve makyaj konusunda maalesef yer yok. Fotoğraf ve video ekibine ayırdığınız bütçeleri düşününce siz de bana hak verirsiniz. Düğünün yıldızı her zaman gelin olmalı, o da kesinlikle kusursuz olmalıdır. Nokta:)
3. Sizden önce evlenen arkadaşlarınız, ya da her şeyi çok bildiğini düşünen akrabalarınız olabilir. Tecrübeleri dinlemek ve kendi düğün planlama sürecinize bunları uyarlamak tabii ki çok güzel bir şey. Fakat siz siz olun, ilk madde de dediğim gibi, herkesi dinleyin ama kararınızı sadece siz verin. Arada sevdiceğinize de sorabilirsiniz, tamam:)
4. Hazır söz damatlardan açılmışken, iki tür damadın olduğundan bahsedelim biraz da. Biri gerçekten en az sizin kadar zevk sahibi ve yeniliklere açık olan model, diğeri de ‘ben hiç birşeye karışmam, herşey sizin istediğiniz gibi olsun, bana sadece ne giyeceğimi söyleyin yeter’ diyeni. Çoğunluk ikinci damadı tercih etse de, benimki kesinlikle – anlaşılacağı üzere- ilki:) Az ya da çok, sevdiceğiniz düğün ve planlama süreciyle ilgili şöyle olsun diyorsa, onun dediğini yapmayacak olsanız bile sakince dinleyin. Sonuçta bu, onun da günü ama değil mi:)
5. Planlama sürecinde süsler, püsler neyse de bütçeyi çok net bir şekilde ortaya koymalısınız. Organizasyon firmaları genelde müşterilerin istekleri arttıkça, ilk başta sundukları bütçenin çok üstüne çıktıkları için, bütçe dengesini kurmak yani onu kontrol altına tutmak sizin işiniz. Bu kural gerçekten altın değerinde, çünkü ipleri sizin elinizde olmayan bir düğün çuvallamaya mahkumdur.

Düğünün kendi planlayanların mutlaka okuması gereken önerilerimi buradan inceleyebilirsiniz.

Buna da göz atın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir